luni, 18 ianuarie 2016

Îngrijirea tenului la bărbați



                                                         
      Pentru bărbații care sunt interesați de îngrijirea tenului, aceştia ar trebui să știe că tenul lor poate să fie: normal, uscat, gras, acneeic sau sensibil. Nu există doar ten sensibil, ci: ten normal și sensibil, ten uscat și sensibil, ten gras și sensibil, ten acneeic și sensibil.
      Tenul normal – prezintă următoarele caracteristici: este neted, catifelat, fără comedoane, nu are pori dilataţi, nu are riduri, nu are zone grase sau uscate și se poate îngriji foarte ușor. Este greșită ideea că tenul normal nu trebuie îngrijit. Pentru bărbații care au tenul normal, se recomandă folosirea produselor cosmetice care nu sunt foarte grase, ci mai degrabă sunt ușoare, hidratante, revigorante și se absorb ușor în piele. Ideală ar fi folosirea cremelor care conțin vitamine și factor de protecție pentru a oferi pielii hidratare, regenerare și protecție.
      Tenul uscat – este deshidratat, aspru, cu riduri. Un astfel de ten necesită o altfel de îngrijire decât tenul normal: produsele cosmetice trebuie să fie mai grase, cu conținut ridicat de lipide și vitamine, să nu conțină alcool – pentru că aceasta usucă pielea. Tenul normal poate deveni uscat, dacă consumul de apă este scăzut, dacă aerul din încăperea în care se stă este uscat, dacă tenul nu este îngrijit corespunzător, dacă se folosesc loțiuni astringente după ras, etc.
      Tenul gras –  se întâlnește îndeosebi la adolescenți. Principala cauză este cea hormonală. Datorită faptului că glandele sebacee produc sebum în exces, porii se dilată, apar punctele negre, coșurile, acneea. În acest caz, trebuie să se folosească produse cosmetice care sunt astringente, sicative și care se absorb repede în piele.
      Tenul acneeic - are pori dilatați, pustule, comedoane închistate; pielea este îngroșată, unsuroasă și foarte sensibilă.  Este greșit să se stea la soare sau solar, pentru că la început se va observa o ameliorare, ca pe urmă să se producă o erupție de coșuri. Dacă aveți tenul acneeic trebuie să vă adresați  medicului dermatolog.
      Tenul sensibil – aceasta poate fi: normal, uscat, gras, acneeic. Tenul sensibil necesită o îngrijire deosebită. Un astfel de ten reacționează la factorii externi; astfel, în urma bărbieritului se irită, se înroșește, apare senzația de usturime, mâncărime, etc. Pentru un astfel de ten se folosesc produse cosmetice fără alcool și conservanți, adică produse cosmetice bio. Se recomandă folosirea produselor cosmetice pe bază de plante medicinale, deoarece acestea calmează pielea.
      O îngrijire corespunzătoare a tenului din partea bărbaților, presupune: demachierea tenului, folosirea unei cremei de zi și a unei cremei de ochi, folosirea gomajului, folosirea măștilor faciale.

       Tratamentul facial pentru barbati
   
       Și tenul bărbaţilor, ca și tenul femeilor, necesită îngrijire, pentru că pielea bărbaților este supusă aceloraşi factori de îmbătrânire ca şi pielea femeilor.
      În funcție de tipul de ten, de vârstă și de problemele pe care le are pielea, tratamentul facial se personalizează pentru fiecare persoană în parte. Intervalul de tratament, metoda de tratament și produsele folosite sunt stabilite de către cosmeticiană, cu acordul clientului. Tratamentul facial se face o dată la 3 luni sau ori de câte ori este necesar.
      Tratamentul cosmetic este un proces de bază al cosmeticii. Iar un tratament bine executat curăță tenul în profunzime, hidratează și hrănește pielea, tonifică mușchii feței, stimulează circulația sanguină. Pe când un tratament prost executat poate provoca o erupție de coșuri, poate lăsa tenul iritat și cu urme. Tratamentul cosmetic se recomandă pentru toate tipurile de ten. Durata tratamentului facial este între 90 – 120 de minute.

      Tratamentul facial clasic parcurge următoarele etape:
·        clientului i se face o scurtă anamneză, pentru a se cunoaște produsele folosite la domiciliu, sensibilitatea la anumite produse, etc. Totodată se stabilește tipul de ten;
·        se demachiează fațși gâtul, apoi se tonifică. Produsele cosmetice folosite sunt adecvate tipului de ten și speciale pentru bărbați;
·        urmează expunerea la aburi (vapozon), prin care se urmărește deschiderea porilor pentru a ușura extragerea comedoanelor. Timpul de expunere variază în funcție de tipul de ten. Dacă sunteți proaspăt bărbieriți nu aveți voie să stați la vapozon, deoarece vi se va irita fața (pot apărea și complicații);
·        se extrag comedoanele (punctele negre), coșurile, de pe: nas, obraji, frunte, bărbie – dacă este cazul. Extragerea se face manual (degete cosmeticianei sunt înfășurate în șervețele sterile);
·        dezinfecția, se poate face folosind tincturi diluate – fără conținut de alcool, sau cu ajutorul electrodermului. Se pot aplica substanțe concentrate pentru riduri;
·        după extragerea comedoanelor se pensează sprâncenele (dacă este cazul);
·        executarea masajului facial, care va cuprinde fața, gâtul, decolteul și zona cervicală sau numai fața timp de 15 – 20 de minute. Se va folosi cremă sau ulei special pentru masaj;
·        se aplică masca specifică tipului de ten pentru 20-30 de minute;
·        la sfârșit se aplică o cremă de zi cu protecție solară.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu